(+47) 408 25 828 weller@bergenfjordtours.no

Radøy

Radøy kommune med sine 269 øyer, holmer og skjær ligger sentralt plassert i Nordhordland.
Den har et areal på 111km2 og høyeste fjell er Morkefjellet med sine 217m.o.h.

Folket i Radøy har i uminnelige tider livnært seg av jorda og havet, helt tilbake til steinalderen. Det var bosetting ved Fosnstraumen for over 10000 år siden. Radøy med sitt unike kulturlandskap som helt ulikt ellers i Nordhordland, gjør at øya ikke uten grunn blir kalt den grønne øya.

Radøy

Gjennom Alværstraumen og Bruknappen, noe som kan ta pusten fra de fleste. Gjennom Fosnstraumen før det åpner seg mot havet, mellom holmer og skjær før det bærer sørover mot kulturlandskapet på Toska.

Her er det ingen begrensninger for hva man kan velge av aktiviteter. Utallige fiske, padle og snorklemuligheter.

Ønsker du mer informasjon om en tur på Radøy?

12 + 7 =

Alle våre turområder

Askøy

Askøy som er Bergens nærmeste øy er Hordalands største kommune etter Bergen, med et areal på ca 100km2 og har rundt 25.000 innbyggere.

Holsnøy

Holsnøy er landfast med Bergen via Nordhordlandsbruen en av de største flytebruer i verden med ett areal på ca 90km2, høgeste fjell er Eidsfjellet, 324m.o.h.

Osterøy

Osterøy er et Norge i miniatyr, nordeuropas største innlandsøy på ca 328km2 og  har i overkant av 7000 innbyggere. Turen kan forlenges til vakre Mo  gjennom Mostraumen.

Hardangerfjord

Hardangerfjorden er ett av de mest populære reisemål i Norge. Her har du fruktblomstring i mai , høge fjell med trange fjorder, fossefall og isbre, kulturlandskap og spennende tettsteder som viser deg lokale tradisjoner.

Radøy

Radøy kommune med sine 269 øyer, holmer og skjær ligger sentralt plassert i Nordhordland. Den har et areal på 111km2 og høyeste fjell er Morkefjellet med sine 217m.o.h.

Øygarden

Ytterst nordvest for Bergen finner du Øygarden som består av ca 550 øyer  holmer og skjær med storhavet som nærmeste nabo på vestsiden.

Fedje

Fedje som er norges vestligste kommune består av hovedøya på 7,4km2 og sammen med en armada av 125 småøyer,holmer og skjær utgjør det ca 9,4 km2.

Lindås

Lindåshalvøya finner vi ca 30 min biltur nord for Bergen over Nordhordlansbruen som er en av de største flytebruer i verden. Halvøyens omlag 14000 innbyggere bor i rolige grender.