(+47) 408 25 828 weller@bergenfjordtours.no

Øygarden

Ytterst nordvest for Bergen finner du Øygarden som består av ca 550 øyer holmer og skjær med storhavet som nærmeste nabo på vestsiden.

Øyene er bundet sammen av nærmere ett dusin broer, omtrent som «The Florida Keys» med Hellesøyni som den nordligste øya.
Kommunen har ca 4000 innb. Og tradisjonell næringsveg har vært sjøfart og fiske. I dag er petroleumsvirksomhet og turisme viktigste næringsveier.

Øygarden

I Øygarden er det funnet nærmere 100 boplasser som er mer enn 4000 år gamle. Det er og indikasjoner på steinalderfolk hele 12.000 år tilbake.

Øygarden med sitt kulturlandskap og alle holmer og skjær er viden kjent for sin særdeles vakre natur og gode fiske.
Vi tar også med den nordligste bebodde øya Hernar, som har ca 30 innb. med sin unike atmosfære skapt av åpent hav, sol, vind og gjestfrihet.

Selv har jeg alltid sagt at i det jeg stiger i land her skjer det noe med kroppen min,det må bare oppleves.

Ønsker du mer informasjon om en tur på Øygarden?

3 + 7 =

Alle våre turområder

Askøy

Askøy som er Bergens nærmeste øy er Hordalands største kommune etter Bergen, med et areal på ca 100km2 og har rundt 25.000 innbyggere.

Holsnøy

Holsnøy er landfast med Bergen via Nordhordlandsbruen en av de største flytebruer i verden med ett areal på ca 90km2, høgeste fjell er Eidsfjellet, 324m.o.h.

Osterøy

Osterøy er et Norge i miniatyr, nordeuropas største innlandsøy på ca 328km2 og  har i overkant av 7000 innbyggere. Turen kan forlenges til vakre Mo  gjennom Mostraumen.

Hardangerfjord

Hardangerfjorden er ett av de mest populære reisemål i Norge. Her har du fruktblomstring i mai , høge fjell med trange fjorder, fossefall og isbre, kulturlandskap og spennende tettsteder som viser deg lokale tradisjoner.

Radøy

Radøy kommune med sine 269 øyer, holmer og skjær ligger sentralt plassert i Nordhordland. Den har et areal på 111km2 og høyeste fjell er Morkefjellet med sine 217m.o.h.

Øygarden

Ytterst nordvest for Bergen finner du Øygarden som består av ca 550 øyer  holmer og skjær med storhavet som nærmeste nabo på vestsiden.

Fedje

Fedje som er norges vestligste kommune består av hovedøya på 7,4km2 og sammen med en armada av 125 småøyer,holmer og skjær utgjør det ca 9,4 km2.

Lindås

Lindåshalvøya finner vi ca 30 min biltur nord for Bergen over Nordhordlansbruen som er en av de største flytebruer i verden. Halvøyens omlag 14000 innbyggere bor i rolige grender.