(+47) 408 25 828 weller@bergenfjordtours.no

Fedje

Fedje som er norges vestligste kommune består av hovedøya på 7,4km2 og sammen med en armada av 125 småøyer,holmer og skjær utgjør det ca 9,4km2.

Det bor ca 590 mennesker her,ett lite stykke Norge ute i havgapet,og en forpost for landet innenfor. Å vandre til fots i kystlandskapet så langt ut mot havet og kjenne den salte brisen og skumdrevet mot pannen er en stor opplevelse.Her kan du se storhavet rett i kvitauget.

Fedje

Fedje har en innholdsrik historie med spor av jordbruk 4000 år tilbake. Fiskeri har vært den største næringen og havet utenfor var arbeidsplassen for mennene. Handels og gjestgiverstedet ”Kremmerholmen ”kan man spore tilbake til 1600 tallet.

Det er også en oppfatning at området fra Fedje til nord for Holmengrå fyr er det beste stedet for fritidsfiske til havs.

Ønsker du mer informasjon om en tur på Fedje?

3 + 4 =

Alle våre turområder

Askøy

Askøy som er Bergens nærmeste øy er Hordalands største kommune etter Bergen, med et areal på ca 100km2 og har rundt 25.000 innbyggere.

Holsnøy

Holsnøy er landfast med Bergen via Nordhordlandsbruen en av de største flytebruer i verden med ett areal på ca 90km2, høgeste fjell er Eidsfjellet, 324m.o.h.

Osterøy

Osterøy er et Norge i miniatyr, nordeuropas største innlandsøy på ca 328km2 og  har i overkant av 7000 innbyggere. Turen kan forlenges til vakre Mo  gjennom Mostraumen.

Hardangerfjord

Hardangerfjorden er ett av de mest populære reisemål i Norge. Her har du fruktblomstring i mai , høge fjell med trange fjorder, fossefall og isbre, kulturlandskap og spennende tettsteder som viser deg lokale tradisjoner.

Radøy

Radøy kommune med sine 269 øyer, holmer og skjær ligger sentralt plassert i Nordhordland. Den har et areal på 111km2 og høyeste fjell er Morkefjellet med sine 217m.o.h.

Øygarden

Ytterst nordvest for Bergen finner du Øygarden som består av ca 550 øyer  holmer og skjær med storhavet som nærmeste nabo på vestsiden.

Fedje

Fedje som er norges vestligste kommune består av hovedøya på 7,4km2 og sammen med en armada av 125 småøyer,holmer og skjær utgjør det ca 9,4 km2.

Lindås

Lindåshalvøya finner vi ca 30 min biltur nord for Bergen over Nordhordlansbruen som er en av de største flytebruer i verden. Halvøyens omlag 14000 innbyggere bor i rolige grender.