(+47) 408 25 828 weller@bergenfjordtours.no

Askøy

Askøy som er  Bergens nærmesteøy er Hordalands største kommuneetter Bergen, med et areal på ca 100km2 og har rundt 25.000 innbyggere. Øya er omgitt av fjorder med mange vakre småøyer på vestsiden.

Askøy ble liggende på iskanten etter siste istid, noe vi kan se  på moreneavsetningene ved Herdla og det meget gode jordsmonnet som ga grunnlag for bl.a.verdens beste jordbær, – Askebær. Naturen er rik og mangfoldig med et vakkert og variert naturlandskap.

Askøy Bergen Fjordtours

Sør på øya ved Florvåg stod i sin tid Norges største sjøslag, den 2 april 1194. Kong Sverre med 20 skip og 2000 mann møtte Hallgeil Jonsson med 23 skip og 2000 mann. 2500 mann omkom og Sverre ble kronet til norges konge, samlet til ett rike.
På Askøy var det stor aktivitet i vikingtiden med kongsgård på både Ask og Hærdla. Det var på Hærdla Håkon Hakonsson samlet flåten sin og la ut på sin siste reis. Hærdla som ligger nord på øyen er Hordalands største gårdsbruk og internasjonalt naturreservat.

Det er ett unikt område å vandre i med sin helt særegne natur. Under 2.verdenskrig anla tyskerne store festningsanlegg og flyplass der mye står igjen i dag. En båttur rundt Askøy med alle sine små bygdesamfunn og rundt holmer og småøyer på vestsiden er kanskje den turen som ligger mitt hjerte nermest.Å se solen gå ned i Hærdlafjorden er en opplevelse.
Her kan man gjøre strandhogg og nyte sin egen fangst i det unike naturreservat i Kollevågen med norges vakreste strender.

Denne turen egner seg meget godt til alle typer aktiviteter med sine mange lune viker, holmer og skjær.
Rundt Hærdla er det eventyrlige snorkle og padlemuligheter samt at fisket nord på Hærdla er viden kjent.
Strandhogg på naturreservatet er en opplevelse.

Ønsker du mer informasjon om en tur på Askøy?

13 + 5 =

Alle våre turområder

Askøy

Askøy som er Bergens nærmeste øy er Hordalands største kommune etter Bergen, med et areal på ca 100km2 og har rundt 25.000 innbyggere.

Holsnøy

Holsnøy er landfast med Bergen via Nordhordlandsbruen en av de største flytebruer i verden med ett areal på ca 90km2, høgeste fjell er Eidsfjellet, 324m.o.h.

Osterøy

Osterøy er et Norge i miniatyr, nordeuropas største innlandsøy på ca 328km2 og  har i overkant av 7000 innbyggere. Turen kan forlenges til vakre Mo  gjennom Mostraumen.

Hardangerfjord

Hardangerfjorden er ett av de mest populære reisemål i Norge. Her har du fruktblomstring i mai , høge fjell med trange fjorder, fossefall og isbre, kulturlandskap og spennende tettsteder som viser deg lokale tradisjoner.

Radøy

Radøy kommune med sine 269 øyer, holmer og skjær ligger sentralt plassert i Nordhordland. Den har et areal på 111km2 og høyeste fjell er Morkefjellet med sine 217m.o.h.

Øygarden

Ytterst nordvest for Bergen finner du Øygarden som består av ca 550 øyer  holmer og skjær med storhavet som nærmeste nabo på vestsiden.

Fedje

Fedje som er norges vestligste kommune består av hovedøya på 7,4km2 og sammen med en armada av 125 småøyer,holmer og skjær utgjør det ca 9,4 km2.

Lindås

Lindåshalvøya finner vi ca 30 min biltur nord for Bergen over Nordhordlansbruen som er en av de største flytebruer i verden. Halvøyens omlag 14000 innbyggere bor i rolige grender.